Alpha golven
alpha

Alpha golven zijn elektrische golfpatronen van 8 tot 12 golven per seconde (8-12Hz). In de bovenstaande  jukebox kun je luisteren naar alpha golven van achtereenvolgens 8, 8.5, 9, 9.5, 10, 10.5, 11 en 11.5 Hz. Luister via een hoofdtelefoon als je een optimale kwaliteit wilt horen.

Het is de bedoeling dat de geluidssporen je een rustgevend gevoel geven.

Kies de toonhoogte die lekker in je oren klinkt. Deze serie alpha golven bestaat uit zogenoemde binaural beats. Dat wil zeggen dat je in het linker oor een iets andere frequentie hoort dan in het rechter oor. Er worden dus twee tonen afgespeeld. Het menselijk brein zorgt er echter voor dat je in je hoofd drie tonen hoort. De derde toon ontstaat doordat de hersenen naar harmonie zoeken waardoor de twee verschillende  tonen automatisch met elkaar worden verbonden door een derde toon. Deze derde toon wordt in de hersenen geproduceerd. Je hoort daardoor een harmoniserende klank die je eigen hersengolven helpen om ook alpha ritmes aan te maken. Als een mens in de alpha staat verkeert voelt hij/zij zich lekker ontspannen. Die ontspanning leidt er toe dat men open staat voor blijdschap en creativiteit. In de alpha-staat kun je goed studeren en voel je geen onaangename stress.

meditation music tv

Mandala’s symboliseren het heilige hart van de schepping. Je kijkt via het middelpunt van deze mandala als het ware naar het eeuwig scheppende middelpunt van het universum.

 

Hier kun je de volgende track kiezen.